Rákóczibányán is a Fidesz-KDNP győzött

Dr. Becsó Károly, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az április 8-án megtartott országgyűlési képviselő választáson, Rákóczibányán. A kormánypárt jelöltje a szavazatok több mint 47 százalékát gyűjtötte össze. Településünkön a 487 szavazásra jogosult választópolgár közül 324-en éltek választási jogukkal, ami 66,53 százalékos részvételi arányt jelent.
Az országos listás szavazás névjegyzékében 471-en szerepeltek, míg a nemzetiségi listán 16 választópolgárt tartottunk nyilván. A megjelent 324 voksból négy volt érvénytelen. A legtöbb szavazatot a Fidesz-KDNP közös listája kapta, a kormánypártra 160 voks érkezett. A Jobbik pártlistájára 91-en, az MSZP-Párbeszéd listájára 31-en, a DK listájára pedig 23-an voksoltak. Az LMP 5, a Magyar Munkáspárt 4, A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom 2-2, az Együtt – a korszakváltók pártja, és a Családok Pártja pedig 1-1 szavazatot kapott.
Az egyéni képviselő-jelöltekre leadott 324 szavazatból 322 volt érvényes, a szavazatok az országos rekordnak számító 32 jelölt közül 13 között oszlottak szét. A legtöbb voks Dr. Becsó Károly neve mellé került, a kormánypárt jelöltjére 152-en szavaztak. A második legtöbb támogatást településünkön Cseresznyés István, a Jobbik jelöltje könyvelhette el, az ő neve mellé 97-en tettek X-et. Dömsödi Gábor, az LMP jelöltje 35, Kovács Zsolt, a DK jelöltje 23, Nagy Attila Tibor, a Munkáspárt jelöltje pedig 4 szavazatot kapott. Nógrádi Nóra (Együtt), Molnár Dávid Márk (CSP), és Klajbán Róbert János (MCP) kettő-kettő voksot gyűjtött, míg Betes Monára (MKKP), dr. Turza Csabára (Független), Sárközi Lajosra (Független), Radics Gyulánéra (Független), és Záhonyi Józsefre (Nemzeti Zöldek) egy-egy ember szavazott.
Köszönjük a választóknak, hogy ezen a választáson is szép számban éltek vélemény-nyilvánítási jogukkal, továbbá köszönjük a választásban részt vevő bizottság választott és delegált tagjainak munkáját is.

Előző hír Következő hír